Metos Cooking Solutions iepazīstina pasauli ar Somijas pieredzi lielformāta profesionālo virtuvju nozarē

23.31.8 11:55
A paragraph is a self-contained unit of a discourse in writing dealing with a particular point or idea. Paragraphs are usually an expected part of formal writing, used to organize longer prose.
Metos Cooking Solutions Director Greg Archer

Kopš 1931. gada mūsu galvenā priekšrocība ir nerūsējošā tērauda katlu ražošana lielām profesionālām virtuvēm, sākotnēji tās ražojot Paimio sanatorijai. Ar mūsu atjaunoto stratēģiju mēs vēl vairāk demonstrējam šīs nozares vadošo pieredzi un paplašinām savu starptautisko klātbūtni.

Pārdošanas nodaļa, kas tagad pazīstama kā Metos Cooking Solutions (iepriekš Metos Manufacturing), nodarbojas ar pārtikas ražošanas pilnveidošanu liela izmēra virtuvēm un apkalpo gan starptautiskos, gan vietējos klientus.
Metos Cooking Solutions (MCS) vadītājs Gregs Arčers.

- Iepriekš Metos Manufacturing bija nozīmīgs uzņēmums, kas ražoja plašu aprīkojuma klāstu, tostarp virtuves katlus, konvekcijas krāsnis, cepeškrāsnis, plītis, ēdienu bufetes servīzes, ielaižamās iekārtas, trauku mazgājamās ierīces un virtuves ratiņus. Pāreja uz MCS nodrošina jaunizveidotajai nodaļai īpašas telpas un resursus, lai koncentrētos tikai uz atlasītu lielformāta pārtikas ražošanas iekārtu klāstu, kas paredzēts sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem un mazām, vidējām pārtikas ražotnēm. Mēs arī pārorientējamies no ražotāja uz ekspertu un izstrādātāju, stāsta Gregs.

- Mūsu galvenais mērķis ir panākt, lai MCS kļūtu par pasaules līderi lielizmēra ēdienu gatavošanas risinājumu jomā.

Lielformāta virtuves, kurās gatavo un pasniedz ēst, ievērojami atšķiras no parastajām virtuvēm. Tā bieži vien atgādina sarežģītāku pārtikas rūpnīcu vidi, kas aprīkota ar modernām iekārtām gan ēdiena gatavošanai, gan iepakošanai.

- Daudziem mūsu klientiem šīs pārmaiņas var radīt jautājumus, un mūsu pienākums ir to saprotami un viegli izskaidrot.

 

"Mēs esam uz sliekšņa, lai no jauna definētu, kā ēdiens tiek gatavots, piegādāts un baudīts."

Pēc Grega domām, profesionālās virtuves tirgu tuvākajos gados gaida intriģējoši notikumi, ko noteiks mainīgās patērētāju vēlmes, tehnoloģiju attīstība un ilgtspējība. Tendences, kas ietekmē šo nozari, ir saistītas, piemēram, ar automatizāciju un viedajām tehnoloģijām, uz datiem balstītiem novērojumiem, inovatīvām gatavošanas metodēm un elastīgumu, kā arī moduļveida virtuves dizainu.

- Lielformāta virtuvē arvien vairāk tiek integrēta automatizācija un viedās tehnoloģijas. Tas ietver automatizētus gatavošanas procesus, precīzu temperatūras kontroli un attālinātu aprīkojuma uzraudzību, kas uzlabo efektivitāti un konsekvenci. Datu analītika tiek izmantota, lai analizētu ražošanas procesus, prognozētu pieprasījumu, optimizētu krājumus un precizētu receptes, tādējādi samazinot atkritumu daudzumu un uzlabojot resursu sadalījumu.

Nozare cīnās ar darbaspēka trūkumu, un tas arī liek virtuvēm izmantot tehnoloģijas un mākslīgo intelektu.

- Rūpniecisko virtuvju jomā dominē vairākas efektīvas un mērogojamas ražošanas metodes, lai nodrošinātu liela apjoma pārtikas ražošanu, vienlaikus saglabājot kvalitāti un viendabīgumu. Tā kā darbaspēka trūkums turpinās, tas veicina automatizācijas, mākslīgā intelekta un robotikas integrāciju, lai veiktu uzdevumus, ko tradicionāli veic pavāri, tādējādi uzlabojot efektivitāti un samazinot atkarību no kvalificēta darbaspēka, skaidro Gregs.

- Plašākā mērogā tiek izmantoti inovatīvi gatavošanas paņēmieni, piemēram, “sous vide”, modificētas atmosfēras iepakojumi, gatavošana zemā temperatūrā un vakuumizturība, kas nodrošina precīzu gatavošanu un optimālu garšu, vienlaikus nodrošinot masveida ražošanu. Virtuves kļūst elastīgākas un modulārākas, lai pielāgotos mainīgajām ēdienkartēm un ražošanas vajadzībām.

Pārtikas drošība un higiēna joprojām būs galvenās prioritātes.

- Uzlabotas gatavošanas iekārtas ir izstrādātas ar uzlabotām drošības funkcijām, automatizētām tīrīšanas sistēmām un bezskārienu tehnoloģijām, lai nodrošinātu stingrus higiēnas standartus.

Viena no tendencēm, kas, visticamāk, ietekmēs rūpnieciskās gatavošanas tirgu, ir ilgtspējīga pārtika, piemēram, alternatīvi olbaltumvielu avoti - augu izcelsmes produkti un laboratorijā audzēta gaļa.

- Ražotājiem būs jāpielāgo gatavošanas metodes, lai varētu izmantot šīs sastāvdaļās un ar tām radīt pievilcīgus un garšīgus produktus. Tāpat turpināsies pāreja uz energoefektīvāku gatavošanas tehnoloģiju un metožu ieviešanu, lai samazinātu liela mēroga pārtikas ražošanas ietekmi uz vidi.

- Būtībā lielo ražošanas virtuvju nākotne ir tehnoloģiju, ilgtspējas, personalizācijas un pielāgošanās spēju apvienojums. Mēs kā nozare esam uz slieksņa, lai no jauna definētu to, kā tiek gatavots, piegādāts un izbaudīts ēdiens lielos apmēros. Mēs atrodamies uz ievērojamu sasniegumu sliekšņa, kas izmainīs mūsu pieeju liela mēroga ēdienu gatavošanai, - saka Gregs.

 

Metos ir augstas kvalitātes zīmols starptautiskā mērogā

Pēc Grega teiktā, Metos zīmols, aprīkojums un lielās ražošanas virtuves koncepcija ir vērsta uz kvalitāti, inovācijām un profesionāli orientētiem risinājumiem pārtikas nozarei. Pozitīvas asociācijas ar paplašināšanos, pielāgošanos un ilgtspēju veicina labvēlīgu tēlu kulinārijas un tirdzniecības nozarē.

- Metos Cooking Solutions turpinās nostiprināties kā progresīvs līderis lielo ražošanas virtuvju jomā, ieviešot progresīvas tehnoloģijas un risinājumus, lai no jauna definētu efektivitātes un kvalitātes standartus. MCS turpinās iestāties par ilgtspēju, uzsverot energoefektīvu aprīkojumu un atkritumu samazināšanas risinājumus. Ar pieaugošo starptautisko klātbūtni MCS demonstrē kompetenci kulinārijas problēmu risināšanā visā pasaulē, viņš saka.

- Tā kā Metos turpinās uzsvērt sevi kā uzticamu partneri, tiks saglabāta spēcīga orientācija uz klientu un nodrošināts lielisks atbalsts, apmācības un apkopes pakalpojumi.

 

 

Vēlaties uzzināt vairāk? Apmeklējiet
Circulator Hamilton Beach AcuVide HSV1000
Circulator Hamilton Beach AcuVide HSV1000
Kitchen designer Veera Hakanen
Pārdomāts virtuves dizains uzlabo efektivitāti profesionālas virtuves ikdienā
metos expo
Metos Expo will take over Metos Center in Kerava again in October!
The Metos kettle with Diagomix is the best mixer in a professional kitchen.
Efficient mixing for large amounts of food
Metos by merrychef conneX 16
Iepazīstinām ar Metos Merrychef