Bistro Dagmar – iecienīti ēdieni un nepiespiesta atmosfēra

24.27.3 09:00
A paragraph is a self-contained unit of a discourse in writing dealing with a particular point or idea. Paragraphs are usually an expected part of formal writing, used to organize longer prose.
Dagmar Bistro & Wine Bar

2023. gada nogalē atvērtais Dagmar Bistro & Wine Bar ir stilīga un neformāla tikšanās vieta, kurā tiek pasniegtas izteiksmīgas garšas un bistro ēdieni, kas radīti iedvesmojoties no gadalaikiem un noskaņām. Šefpavāra Mikko Nīmana mērķis ir radīt bufeti, kurā cilvēki vēlēsies atgriezties.

 

 

Restorānu uzņēmums Botta pirmo reizi paplašināja savu darbību ārpus Ostrobotnijas ēkas, kad Dagmarinkata kvartālā atvēra neformālu bistro un vīna bāru ar aptuveni 100 vietām. Dagmar restorānā šefpavārs Mikko Nyman un viņa komanda gatavo savus iecienītākos ēdienus no visas pasaules.

-Mūsu restorāna valda brīva atmosfēra, un tas attiecas arī uz to, ko mēs darām.Mēs visi piedalāmies, domājot par to, ko iekļaut ēdienkartē, un kopā esam radījuši daudz ideju. Pēc tam tās tiek pārbaudītas dzīvē, un, ja ideja izrādās veiksmīga un piemērota pasniegšanai, ēdiens tiek iekļauts ēdienkartē, viņš skaidro.

Dagmar bistro ēdieni ir paredzēti gan ēšanai vienatnē, gan kopīgai maltītei.
- Labi, daudzveidīgi piedāvājumi, atbilstoši sezonai, Mikko raksturo ēdienu piedāvājumu.
- Mēs vēlējāmies radīt brīvi un ērti pieejamu restorānu Töölö rajonā. Šeit ir laipni gaidīti visi - sākot no bērniem līdz pat senioriem. Ir prieks redzēt, ka šī vieta ir labi novērtēta un ka, piemēram, mums jau ir regulāri klienti, saka Mikko.
- Vasarā mēs atvērsim terasi ar vairāk nekā 60 sēdvietām, tāpēc būs daudz vietas, kur atpūsties un baudīt vasaru!

 

Funkcionalitāte virtuvē ir svarīga 

Visas restorāna telpas tika pilnībā pārveidotas. Attiecībā uz restorāna virtuvi Mikko ļoti vēlējās, lai virtuve būtu funkcionāla un tajā būtu iespējams netraucēti strādāt atbilstoši tā brīža vajadzībām. Svarīgi bija arī efektīvi izmantot virtuves platību.
- Iekārtu funkcionalitāte un to izvietojums lielā mērā noteiks, ko virtuvē varēs darīt nākotnē. Galvenokārt mēs vēlējāmies virtuvi, kurā varētu strādāt saprātīgi, viņš skaidro.

Mikko Nyman

Virtuves ergonomiku Mikko bija viegli atrisināt, jo tā jau ir daļa no iegādātā aprīkojuma funkcijām.

- Metos aprīkojuma ergonomika ir tā izstrādāta, ka mums pašiem par to nebija jādomā. Ergonomiskas iekārtas, regulējami galdi un risinājumi uz riteņiem mums ir svarīgi, viņš saka.
Pēc rasējumu sagatavošanas Metos virtuves dizaineri izveidoja 3D modeļus, kas palīdzēja vēl vairāk vizualizēt telpu, pirms tie tika pabeigti.
- Piemēram, izmēri virtuvē kļuva daudz skaidrāki, izmantojot modelēšanu, un, pamatojoties uz to, mēs tālāk koriģējām plānus, stāsta Mikko.
- Virtuve izskatījās patiešām labi, lai gan mēs jau iepriekš domājām, ka būs sarežģīti ietilpināt visu, ko vēlējāmies pieejamajā telpā. Mums nebija jāatsakās no nekā, ko vēlējāmies. Tagad mums ir plašs un labs aprīkojums, ar kuru varam darīt visu, ko vēlamies.
Virtuvē bija arī tik jaunas iekārtas, ka personālam nebija iepriekšējas pieredzes ar tām. Metos instruktors sniedza apmācību par to, kā lietot iekārtas, kas palīdzēja viņiem uzreiz sākt strādāt.
- Apmācības patiešām parādīja, ko var darīt ar šo aprīkojumu. Tagad mēs katru dienu izmantojam visas mūsu aprīkojuma sniegtās priekšrocības, saka Mikko.
Viņš atzinīgi vērtē arī virtuves aprīkojuma pēcpārdošanas servisa efektivitāti un ātrumu. Tā kā iekārtas tiek pastāvīgi un intensīvi lietotas katru dienu, servisa funkcionalitāte ir būtiska restorāna panākumiem.
- Ar Metos viss ir noritējis labi, un sadarbība ir bijusi laba visos posmos, secina Mikko.

 

Dagmar Bistro Wine & Bar atrodas Dagmarinkatu 4, 00100 Helsinki. Pusdienas tiek pasniegtas darba dienās no plkst. 11 līdz 14, pēcpusdienu maltītes tiek pasniegtas otrdienās un piektdienās no plkst. 14 līdz 17, bet iecienītākie ēdieni ir pieejami no plkst. 17 otrdienās un piektdienās un visu dienu sestdienās.

Circulator Hamilton Beach AcuVide HSV1000
Circulator Hamilton Beach AcuVide HSV1000
Kitchen designer Veera Hakanen
Pārdomāts virtuves dizains uzlabo efektivitāti profesionālas virtuves ikdienā
metos expo
Metos Expo will take over Metos Center in Kerava again in October!
The Metos kettle with Diagomix is the best mixer in a professional kitchen.
Efficient mixing for large amounts of food
Metos by merrychef conneX 16
Iepazīstinām ar Metos Merrychef